Terco overkappingen en terraswanden

1) Zomer-actie met gratis led verlichting op een Genius overkapping !
2) NIEUW OPTIPLUS lamellendak van 5M x 4M voor maar 9950 € !

Genius overkapping eigen fabrikaat

Overkapping - Terrasoverkapping - Pergola - Veranda - Afdak kopen

Genius terrasoverkapping met opendraaiende lamellen

Balen ( Antwerpen ) : Lamellendak - lamellen overkapping
Bekijk model >>
Offerte aanvragen voor dit model >>

Genius terrasoverkapping met veiligheidsglas

Beringen ( Limburg ) : Horizontale terrasoverkapping met glas
Bekijk model >>
Offerte aanvragen voor dit model >>

Exclusive terrasoverkapping met veiligheidsglas

Herenthout ( Antwerpen ) : Terrasoverkapping met glas
Bekijk model >>
Offerte aanvragen voor dit model >>

Exclusive terrasoverkapping met polycarbonaat

Kasterlee ( Antwerpen ) : Terrasoverkapping met polycarbonaat
Bekijk model >>
Offerte aanvragen voor dit model >>

Trendy terrasoverkapping met polycarbonaat platen

Balen ( Antwerpen ) : Polycarbonaat terrasoverkapping
Bekijk model >>
Offerte aanvragen voor dit model >>

Waar zeker rekening mee houden als u een (terras)overkapping koopt !

Als u een (terras)overkapping koopt met of zonder terraswanden

Als u een (terras)overkapping koopt met of zonder terraswanden
Hou rekening of er onmiddellijk of nadien terraswanden nodig zijn want de vrije overspanning ( de afstand tussen 2 steunpalen ) speelt hierbij een grote rol. Terco heeft verschillende overkappingen beschikbaar die elk een andere maximum vrije overspanning hebben en de vrije overspanning is afhankelijk van de diepte, tel daar bij dat elke terraswand ook zijn maximum breedte heeft dan concluderen we al snel dat de afstand tussen 2 of meerdere steunpalen zeer belangrijk is als men een overkapping wil met 1 of meerdere terraswanden. Het is steeds mogelijk om nadien een steunpaal bij te plaatsen mits een meerprijs, dat wil zeggen dat u dan eerst een meerprijs betaald voor een extra grote overspanning en nadien als er een steunpaal moet bij geplaatst worden weer een meerprijs betaald, dit zou u kunnen voorkomen door al vooruit te denken met uw (terras)overkapping project.

Als u een (terras)overkapping koopt met een maximum hoogte

Als u een (terras)overkapping koopt met een maximum hoogte
De hoogte waar het muurprofiel kan worden bevestigd ( overkapping voor aanbouw )is belangrijk. Een standaard doorgangshoogte onder het dakgootprofiel zou minimum 2200 mm moeten zijn om niet steeds de indruk te krijgen dat men het hoofd moet buigen als men de doorgang gebruikt. De minimum hoogte van 2200 mm is enkel een advies van Terco, uiteraard kan hoger en lager indien gewenst of niet anders kan. Voor een hellende (terras)overkapping is er een algemene regel ( tevens een norm van Terco ) dat voor elke meter diepte ( met polycarbonaat ) er 100 mm helling nodig is, met glas min. 50 mm en dubbelwandige aluminium platen 20 mm zodat het hemelwater vlot kan afgevoerd worden. Concreet wil dat zeggen dat als men een diepte van 4000 mm wil met een doorgangshoogte van 2200 mm, het muurprofiel zou moeten kunnen starten op 2600 mm. Let wel op, kunnen starten, dat wil zeggen dat de breedte van het muurprofiel ( dat ongeveer tussen de 150 mm en 250 mm ligt, afhankelijk van het soort model ) er nog moet bijgeteld moet worden en dan eindigt dit muurprofiel op een hoogte tussen de 2750 mm en 2850 mm. Met deze simpele regel kan men zelf al uittellen wat ongeveer nodig is van hoogte voor een hellende (terras)overkapping voor aanbouw.

Als u een (terras)overkapping koopt met of zonder fundering

Als u een (terras)overkapping koopt met of zonder fundering
Elke (terras)overkapping heeft een fundering nodig op de plaats waar de steunpalen komen en voor bepaalde terraswanden ( bv. glazen wanden). Dit is noodzakelijk voor het gewicht ( als men met glas werkt ) en voor de wind die onder de overkapping waait. Als er wind onder de overkapping waait en de fundering ( waar de steunpaal op bevestigd is ) is niet voldoende onstaan er trillingen, deze zullen na een tijdje ervoor zorgen dat de gehele constructie er onder lijd. Anderzijds is een degelijke fundering nodig voor het gewicht, als de fundering niet voldoende is zal er langzaam een verzakking onstaan zodat weer de gehele constructie er onder lijd. Voor bepaalde terraswanden zoals glazen schuif- of vouwwanden is het tevens belangrijk om geen verzakking te creeren, anders zal het systeem van de wanden na een tijdje niet meer werken zoals het hoort. De klanten van Terco hebben de keuze om ofwel zelf voor de fundering te zorgen ( met advies van Terco ), ofwel zorgt Terco voor de fundering ( met funderingschroeven ).

Als u een (terras)overkapping koopt met zijwand(en)

Als u een (terras)overkapping koopt met zijwand(en)
Een hellende (terras)overkapping met zijwand(en) heeft altijd een spie nodig ( met uitzondering een vaste wand in vorm ) omdat een wand die open moet gaan steeds waterpas moet starten.
Heeft men maar 1 zijwand nodig waar een spie moet boven staan is ons advies om er aan bijde zijdes 1 te laten plaatsen om estetisch redenen, uiteraard is dit niet verplicht. De enige uitzondering is dat een vaste wand met als opvulling glas, polycarbonaat of aluminium in vorm kan worden gesneden ( of gezaagd ) zodat een spie niet nodig is. Er zijn verschillende spies beschikbaar op onze markt, gaande van goedkoop tot duurzame, afhankelijk van het soort opvulling en vooral de dikte van de profielen, Terco werkt enkel met duurzame spieen die voorzien zijn van glasprofielen en opvulling naar keuze.

Als u een (terras)overkapping koopt met of zonder led verlichting

Als u een (terras)overkapping koopt met of zonder led verlichting
Led verlichting al dan niet in een (terras)overkapping is een beslissing die vooraf moet gemaakt worden. De voedingkabels zitten namelijk verborgen in de profielen ( tussenliggers en muurprofiel ) en kunnen dus niet verborgen worden eens de (terras)overkapping is geplaatst. De led spots of strips kunnen wel vervangen worden indien nodig dankzij een plugin systeem, de voedingkabels zelf moeten niet meer vervangen worden doordat deze veilig zitten verborgen in de aluminium profielen ( dit kan dus niet met een houten overkapping). Led verlichting is niet een goedkoop maar wel een duurzaam product dat vooraf kan verborgen worden in de profielen zodat het geheel estetisch mooi is en het comfort optimaal. Led verlichting kan zowel, naar gelang de keuze, met een schakelaar als via een afstandsbediening bediend worden, met meerdere circuits en al dan niet dimbaar.

Wat is het verschil tussen een overkapping, terrasoverkapping, pergola, veranda of afdak ?

Trendy polycarbonaat (terras)overkapping Een afdak is een overkapping voor spullen of dieren die droog zouden moeten gehouden worden.
Bij Terco kan men een aluminium afdak kopen met of zonder wanden ( de wanden kunnen indien nodig nadien bij aangebouwd worden ).
Een pergola is een veralgemeend woord zoals het woord overkapping.
Bij Terco kan men een aluminium pergola kopen met of zonder wanden ( de wanden kunnen indien nodig nadien bij aangebouwd worden ).
Een veranda is een extra geisoleerde leefruimte bijgebouwd aan de woning.
Het kopen van een veranda kost in het algemeen veel omdat alle materialen thermisch onderbroken ( geisoleerd ) moeten zijn, zowel alle wanden als dak en vloer.
Bij Terco kan men geen leefveranda kopen, wel een niet-thermisch onderbroken aluminium veranda ( niet geisoleerd, wel regen- en winddicht ).
Een overkapping is het beschaafde woord voor alles wat men zou willen overkappen.
Bij Terco kan men een aluminium overkapping kopen met of zonder wanden ( de wanden kunnen indien nodig nadien bij aangebouwd worden ).
Een terrasoverkapping is het overkappen van een terras.
Bij Terco kan men een aluminium terrasoverkapping kopen met of zonder wanden ( de wanden kunnen indien nodig nadien bij aangebouwd worden ).

Terrasoverkappingen

Vrijstaande overkappingen

Zon- en windschermen

Terraswanden

Duurzame investeringsgarantie in terrasoverkappingen
Duurzame productenDuurzame investeringsgarantie in terrasoverkappingen
Europese leveranciersDuurzame investeringsgarantie in terrasoverkappingen
Altijd maatwerkDuurzame investeringsgarantie in terrasoverkappingen
Professionele plaatsingDuurzame investeringsgarantie in terrasoverkappingen
Lange termijn investeringDuurzame investeringsgarantie in terrasoverkappingen
Over Terco | Overkapping kopen | Overzicht website
Terco.be © 2023 | Privacybeleid | Contact | Webbeheer : Terco |